OnEdu -offline

Eivätkö oppimateriaalit toimi? Pätkiikö netti ja huolestuttaako tietoturva?

Siirtyminen sähköisiin oppimateriaaleihin tuo tullessaan merkittäviä haasteita toimivien nettiyhteyksien järjestämisessä kouluille. Opetus keskeytyy jos nettiyhteydet eivät toimi ja samalla katoaa motivaatio sähköisten oppimateriaalien käyttöön sekä opettajilta, että oppilailta/opiskelijoilta. Kunnollisen WLAN-verkon rakentaminen ja riitävän tehokkaan nettiyhteyden järjestäminen kouluihin on haasteellista ja kallista. Myös sähköisten oppimateriaalien tietoturva puhuttaa, varsinkin viimeaikaisten pankkeihin kohdistuneiden palvelunestohyökkäysten jälkeen. Lukioissa pohditaan samalla kuinka järjestetään sähköisiä kokeita varten toimiva ja turvallinen palveluympäristö.

Uusi offline-oppimisratkaisu

Mobie Oy tuo keväällä 2015 pilvipalveluna toimivan OnEdu-oppimisympäristön rinnalle uuden, kokonaisvaltaisen offline-oppimisratkaisun. Uudessa palvelukonseptissa OnEdu-oppimisympäristö oppimateriaaleineen on asennettu oppilaan/opiskelijan tablet-laitteelle, jolloin palvelua voi käyttää täysin ilman nettiyhteyttä. Oppimateriaalit sisältävät HTML5-muodossa olevat Mobie Zine -oppikirjat, sekä niihin linkitetyt, tehtävät ja kokeet kuvineen, animaatioineen, videoineen ja äänitiedostoineen.

Opettajan vastaava, hieman tehokkaampi, laite toimii palvelinlaitteena muodostaen tarvittaessa langattoman lähiverkon ilman nettiyhteyttä. Verkkoon voi liittyä maksimissaan 40 oppilasta/opiskelijaa. Verkkoon liittyvien laitteiden ei tarvitse sisältää OnEdu-oppimisympäristöä.

Ratkaisu mahdollistaa kokeiden suorittamisen suojatussa sisäverkossa, opettajan laitteella olevassa OnEdu-oppimisympäristössä, tietoturvallisesti ilman nettiyhteyttä. Opettaja voi myös asettaa ladattavaksi omalta laitteeltaan tekemiänsä tai muokkaamiaansa oppimateriaaleja tai tehtäviä. Kun oppilaslaitteet on kytketty sisäverkkoon, siirtyvät laitteilla offline-tilassa tehdyt opiskelusuoritteet opettajan laitteella olevaan opiskelutietokantaan.

Sekä opettajan, että oppilaan/opiskelijan laitteet voivat muodostaa internet-yhteyden opiskelutilassa vain OnEduCloudiin, jonka kautta opettaja voi ladata itselleen muokattavaksi verkkokaupassa olevia oppimateriaaleja ja josta opiskelijat voivat vastaavasti hankkia itselleen oppimateriaaleja tai niiden lukuoikeuksia. OnEdu-oppimisympäristö päivittyy automaattisesti laitteen ollessa internet-yhteydessä palveluun. Pilvipalvelusta voi myös hankkia tallennustilaa oman oppimisympäristön ja oppimateriaalien automaattista varmuuskopiointia varten.

Klikkaa kuvia katsoaksesi niitä suurempina!

Tietoturvallinen ratkaisu, joka tuo merkittäviä säästöjä

OnEdu offline-ratkaisu on erittäin tietoturvallinen ja toimiva, sillä kaikki oppimisympäristössä tapahtuva opiskelu ja kokeiden pitäminen tapahtuu ilman nettiyhteyttä, jolloin siihen eivät vaikuta mitkään verkkohäiriöt, eivätkä ulkopuoliset hakkeroinnit tai palvelunestohyökkäykset. Lisäksi palvelu toimii muutoinkin tietoturvallisessa Linux-järjestelmässä, josta nettiyhteydet on sallittu vain OnEduCloud-palveluun. Kaikki sisältö on suojattu salasanalla ja 256 bittisellä salauksella.

Palvelu vähentää koulujen verkkoinfrastruktuurin investointitarpeita merkittävästi, sekä samalla myös mahdollista langattomista verkoista syntyvää säteilyä. Se toimii myös oppilaan/opiskelijan henkilökohtaisena oppimisympäristönä (PLE), jossa omat oppimateriaalit ja oppimissuoritteet säilyvät myös opintojen loputtua.

Mobie Oy:n tablet-mallisto

Mobie Oy:ltä opetuskäyttöön suunniteltu oma tablet-mallisto.

Mobie Oy tuo opetussektorille oman tablet-malliston

Mobie Oy tuo opetussektorille omalla tuotemerkillään tablet-malliston, jossa uusi offlinepalvelu OnEdu-oppimisympäristöineen on sisäänrakennettuna. Tablet-laitteet valmistutetaan sopimusvalmistajalla Kiinassa ja nissä on asennettuina alkuvaiheessa sekä Windows, että Linux-käyttöjärjestelmät. Opiskelu tapahtuu kokonaisuudessaan Linux-järjestelmän alla ja normaali nettikäyttö puolestaan Windows-osiossa.

Oppilas-/opiskelijalaittessa on Intelin tehokkaat prosessorit, 8/10,2” näyttö mallista riippuen, 64 Gt tallennustilaa, SD-korttipaikka (max. 64 Gt), 2 Gt sisäistä muistia, sekä suojakotelona toimivat näppäimistöt. Opiskelijalaitteet täyttävät kaikki tulevien ylioppilaskirjoitusten vaatimukset.

Opettajan Mobie OnEduServer-mallissa on erittäin tehokas Core-M –prosessori, 8 Gt RAM, 128 GT SSD ja SD-korttipaikka, 11,6” FHD –näyttö ja se on varustettu tehokkaalla verkkokortilla, joka voi muodostaa kaksisuuntaisen langattoman sisäverkon samanaikaisesti maksimissaan 40 laitteelle.

Laitteissa on valmiiksi asennettuina OnEdu-verkkokurssit laitteiden käytön, OnEdu-oppimisympäristön, sekä laitteeseen asennettujen LibreOffice-, Gimp- ja InkScape -ohjelmistojen opiskeluun. Tämän lisäksi laitteisiin voidaan esiasentaa halutut e-Oppi Oy:n oppimateriaalit. Laitteiden toimitukset alkavat elokuussa 2015.

TAKAISIN