Kuopion Klassillinen lukio on ensimmäinen OnEdu-kehityshankkeen kehittäjäkumppaneista ja on ollut samalla vahvasti mukana kehittämässä OnEdu-oppimisympäristöä vuodesta 2012 saakka. Tämän vuoksi lukiolla onkin käytössään kaikki OnEdu-pilvipalvelun moduulit.

Ulospäin näkyvimpiä ovat koulun oma www-sivusto, sekä sähköiset uutiskirjeet, joilla hoidetaan koulun viestintää niin opiskelijoille kuin huoltajillekin. Koulun vuosikertomukset ja opinto-oppaat on tuotettu heti hankkeen alusta saakka (2012) HTML5-muotoisiksi verkkojulkaisuiksi Mobie Zinellä. Koulun sisätiloissa viestintää hoidetaan infotauluilta Mobie Turvakanavan kautta, jolla hoidetaan myös koulun kriisiviestintä ja -koulutus. Henkilöstön sisäisessä viestinnässä käytetään aktiivisesti eOpettajainhuonetta.

OnEdu-oppimisympäristö ja oppiainekohtaiset sivustot toimivat Kurssi-TV:n ja Microsoftin Office 365:n ohella Klassikan oppimisratkaisuna. Klassikan lisäksi kaikki muutkin Kuopion lukiot ovat päätyneet OnEdu-oppimisympäristön ja Office 365:n yhteiskäyttöön. OnEdu on integroitu Office 365 -palveluun ja Kuopion osalta sekä opettajien, että opiskelijoiden kirjautuminen järjestelmään tapahtuu Microsoftin Azure AD:n kautta ensimmäisenä Suomessa.

TAKAISIN