Open OnEdu on Mobie Oy:n ylläpitämä avoimen oppimateriaalin jakelu- ja tuotantokanava. Se sisältää nimensä mukaisesti avointa oppimateriaalia, joka on vapaasti kaikkien käytössä. Kuka tahansa voi myöskin tuottaa palveluun veloituksetta oppimateriaalia, edellytyksenä ainoastaan se, että valmis materiaali on vapaasti kenen tahansa käytettävissä ja muokattavissa.

Open OnEdu -pilvipalvelu sisältää oppimateriaalien tuottajille täydelliset työkalut monipuolisten kurssien luomiseen. Palvelu sisältää mm. omat keskusteluryhmät, joissa oppimateriaalin tuottajat voivat vaihtaa mielipiteitään ja erilaisia tiedostoja tuotantoprosessin aikana.

Oppimateriaalit voivat sisältää HTML5-muotoisen (Mobie Zine) oppikirjan lisäksi siihen linkitettyjä osaamiskartoituksia, vuorovaikutteisia oppimispolkuja, tehtäviä, kokeita ja keskusteluja/ryhmätöitä. Palvelun pohjana oleva OnEdu-oppimisympäristö sisältää kaikki sähköisten oppimateriaalien tehtävätyypit ja se mahdollistaa myös tehtävien palauttamisen opettajalle arvioitavaksi. Järjestelmä tarkistaa ja pisteyttää automaattisesti tehtävät, pois lukien palautustehtäviä, jotka opettajan on arvioitava manuaalisesti. Oppimateriaaliin linkitettyihin keskusteluihin osallistumisesta vodaan antaa myös automaattisesti lisäpisteitä.

Tällä hetkellä Open OnEdu-palvelusta löytyvät seuraavat materiaalit:

Jos olet kiinnostunut tuottamaan avointa oppimateriaalia, niin ota yhteyttä!

TAKAISIN